fbpx
afis expo Magia Venetiana 2023

Expozitie fotografie Magia Venetiana

Magia venețiană a ajuns la Iași

Perfect timing! Cel mai celebru carnaval al lumii vine la Iași, după ce a fascinat deopotrivă în 2023 artiști, pictori și fotografi.
Călătoria vizuală este asigurată de un ghid care a luat pulsul evenimentului care abia s-a încheiat, îndrăgitul fotograf Paul Pădurariu.

Expozițiile „Magia Venețiană”, semnată de Paul Pădurariu, și „La pas prin Veneția”, semnată de Yannis Pădurariu, fac parte din proiectul “Săptămâna Venețiană la Iași”. Acestea sunt rezultatul pasiunii pentru fotografie, călătorie și dragoste pentru orașul celor 7 coline. Lentila obiectivelor foto și retina lui Paul și a fiului său, Yannis au comprimat culorile, agitația și magia experienței celui mai apreciat carnaval, iar acum ne sunt dezvăluite nouă în locații cheie din Iași.

 

„Carnavalul de la Veneția este paradisul oricărui fotograf! Subiecte ce fascinează prin frumusețe, extravaganță, un melange de real și ireal! Acest proiect fotografic este dedicat oamenilor curioși, iubitori de frumos, oameni ce văd în fotografie atât un mod de a călători, dar și unul de a-și bucura sufletul și inima în cadrul Săptămânii Venețiene”, spune Paul.
Fotografiile vor putea fi admirate în perioada 24 februarie – 17 martie 2023 în diferite zone ale orașului: Galeria La Gard Copou, Gardul Muzeului Unirii din Iași, Cupola Palatului Braunstein și Palas Iasi.
Vernisajul va avea loc în data de 28 februarie, ora 18:30 în Cupola Palatului Braunstein.
Alături de artizanii expozițiilor, în cadrul vernisajului va prezenta Prof.univ.dr. Cristian N. Ungureanu, Prorector al Universității Naționale de Arte ”George Enescu” din Iași/UNAGE Iași.
Proiectul se bucură de sprijinul Primăria Municipiului Iași, Muzeul Unirii Iaşi, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Clubul Fotografilor Iasi, Palas Iasi, Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA
Sponsor: Restaurant – Pensiune Plopii fara sot
Grafica: Andrei Petrea
Text: Dora Morhan
Editor video: Mihai Barsan
Hash-taguri folosite: #magiavenetiana #orasulcreatorilordefotografie #saptamanavenetianalaiasi
Linkuri utile si aparitii mass media:
Behind the scenes video:
https://insociety.ro/news/fotograful-paul-padurariu-aduce-la-iasi-atmosfera-carnavalului-de-la-venetia-printr-un-vernisaj/
https://www.iasi4u.ro/2023-fotograful-paul-padurariu-aduce-la-iasi-atmosfera-carnavalului-de-la-venetia/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suna acum!