fbpx

9 Sfaturi pentru mirese si miri despre cum sa ai fotografii magice in ziua nuntii

Intotdeauna mi se cere un sfat in ziua nuntii. Uneori sunt cu luni sau săptămâni înainte de nunta, alteori este într-o panică oarbă în ziua în sine. Simplul fapt este că am făcut asta de mai multe ori decât tine. Nu mă înțelege greșit, nu sunt organizator de nunți, dar noi, fotografii, aproape că ne transformăm în ei, mai ales în ziua ta cea mare. Suntem singurul punct de contact prezent pe TOT parcursul zilei tale, până când predăm ștafeta formației și managerului restaurantului de nunta.

Mai jos sunt 9 sfaturi despre fotografiile din ziua nunții, pentru a vă ajuta fotograful de nuntă să profite la maximum în creațiile sale. La urma urmei, nu există a doua șansă, așa că haideți sa facem nunta împreună!

  1. Pregatiri
  2. Unplug – adică uita de telefon
  3. Fotografii formale – de grup și perechi
  4. Timp de cuplu.
  5. Nu te stresa din cauza rochiei.
  6. CURAJ
  7. Aveți încredere în noi.
  8. Planificați suficient timp.
  9. Bucurați-vă!

  1. La Pregatiri

Indiferent dacă te pregătești în camera de hotel sau la locul tău, la casa ta sau la casa părinților tăi, o cameră ordonată vor asigura un plus pentru fotografii minunate. Așa că asigurați-vă că aveți o mică curățare a locului în care vă pregătiți și eliminați toate elementele neesențiale. Cu domnișoarele și cavalerii vostrii de nuntă și familia, cu rochia, costumul, spațiul devine tot mai îngust fata de cum îl știai 🙂

Cu cât camera este mai curată, cu atât imaginile vor fi mai curate, ceea ce înseamnă că ne putem concentra doar asupra a ceea ce se întâmplă, fără să trecem în vârful picioarelor printr-o cameră, încercând să nu spargem nimic din ce s-ar putea afla în jur.

Pregătește-te cu mult timp liber. Sună negativ să spui, dar de obicei ceva „merge prost” și îți va amâna timpul. Gândește-te să fii pregătită, cu timpul rămas (dacă va exista, oricum cineva va întârzia), astfel încât să te poți relaxa puțin și să profiti de moment. Grăbirea la starea civilă sau Biserica nu numai că iti va lăsa mai puțin timp pentru fotografii cu invitatii vostrii, dar iti va schimba și stare din una de emoție pozitivă și Zen în una mai degrabă de agitație și graba în care vei uita sa savurezi fiecare clipa pe deplin. Așa că fă-ți timp pentru a te relaxa, a respira și a fi prezenți. Bucurați-vă de momentul de calm!

    2. Unplug – adică uita de telefon

Stiu ca e greu dar încearcă sa iti aduci aminte de voi doi, de oamenii din jurul tău și nu sta pe telefon și spune-le invitaților tai, celor apropiați desigur, ca ai angajat un fotograf profesionist și ca vor primi fotografiilor foarte repede, cu condiția sa facă ei cu telefonul cât mai putine fotografii. Asta nu înseamnă ca nu poți face un selfie cu domnișoarele sau cavalerii – dar nu te transforma în fotograf și bucura de momentele unice și magice alături de cei apropiați! Deleaga pe cineva sa sune unde are de sunat dinainte, poți încerca sa faci asta?

    3. Fotografiile formale

Este foarte important sa stabilesti din timp când și unde și mai ales cu cine vei face fotografiile formale, cele de grup, perechi, știi la ce mă refer, nu?

Acestea de obicei se fac după oficierea stării civile sau după Sfânta Taina a Cununiei. De asemenea unii dintre voi aleg sa facă aceste fotografii și la venirea invitaților la petrecere, ceea ce nu este neapărat recomandabil, dar depinde de numărul de invitați ce vor fi la petrecere, dacă acesta trece de 100 de invitați cu siguranță nu recomand sa faci fotografii cu fiecare pereche în parte la venire, fiindcă vei obosi și de asemenea se vor crea și acele lungi cozi de așteptare la intimpinare. Oare din acest motiv s-or fi inventat și cabinele foto? 😉

Truc: organizează în așa fel încât sa facem întâi fotografia de grup și cele de grupuri mari (exemplu: fotografia de grup cu toți invitații, apoi fotografia cu părinții și unchii/matusele, fotografia cu verii, fotografia cu colegii de servici, etc) apoi extragem și facem fotografiile pe perechi, astfel cei ce au făcut fotografiile cu voi isi pot vedea liniștiti de paharul lor de sampanie sau socializare.

    4.  Timp pentru cuplu.

Cauți acele fotografii romantice de cuplu? În timp ce totul se întâmplă, încerc să vă iau doar pe voi doi pentru a vă bucura de timp împreună. Îmi place să te scot din când în când din nebunia aglomerației ce uneori poate e prea mult pentru voi, pentru a-ți permite să stati singuri fără ca cineva să-ți împingă un telefon în față pentru un selfie. Vă oferă timp să vă relaxați și să vă gândiți la angajamentul pe care tocmai v-ați asumat, dar, de asemenea, îmi permite să obțin acele momente reale minunate și priviri de dragoste între voi doi.

In ziua nunții cuplurile mele de obicei planifica o perioada a zilei pentru ședința foto, de obicei după ceremonia religioasa. Acolo, la ședința foto, de obicei va fi și videograful și e bine sa iti planifici un timp estimativ de 60 -90 de minute pentru a fi suficient atât pentru fotograf cât și pentru videograf de a va imortaliza emoțiile și bucuria zilei. De obicei ședința foto din ziua nunții e un pic mai “posed”, mai formala, decât prima ședința foto la care ne-am întâlnit, cea de logodna/save the date, dar pana acum deja ne-am obișnuit unii cu alți, au trecut momentele de stress ale nunții,  așa ca ne vom distra de minune și va totul este bine!

Dacă puteți, planificați ceva timp pentru fotografii cu 30-45 de minute înainte de apusul soarelui în ziua dvs. și vă promit că vom face MAGIE!

   5. Nu te stresa din cauza rochiei.

Așadar, rochia ta,  este în fruntea listei de lucruri pe care le iubești la nunta ta și probabil acolo sus în investițiile mai mari din ziua nunții tale, totuși… Nu te stresa cu privire la rochie!

Îmi pare rău să spun, dar se va murdari, chiar dacă sunteți la interior toată ziua, va ridica lucruri care sunt pe podea, pufurile generice și altele. Vei arăta în continuare la fel de uimitor, așa că nu te stresa din cauza asta.

Un alt motiv pentru care menționez acest lucru este că, în cea mai mare parte, fotografiile minunate de nuntă provin din locuri care contrastează cu rochia. Trebuie să se murdărească puțin, așa că mergi cu ea, nu-ți voi cere să sari în bălți… Dacă nu vrei? Fiți conștienți de faptul că oricum va fi puțin murdar până la sfârșitul nopții. De asemenea, sunt destul de bun, atât eu cât și asistentul meu  sa ținem rochii în timp ce ne plimbam prin păduri etc.

    6. CURAJ!

Este ziua ta, deține-o. Fa ce vrei! Daca vrei traditie, super tare! Dacă nu, spune tradiției sa cânte la alta masa! Orice ați face, faceți-o la 110% și faceți-o pentru voi doi! Sincer, asta chiar iese în fotografii! Poți vedea sclipirea din ochi și zâmbetele care spun „Am făcut asta!”.

De asemenea, fii curajos pentru amintirile tale, pentru fotografiile tale. Incearca ceva nou. Hai cu mine în ploaie sau săriți peste un gard pentru a ajunge într-o locație interesantă, imaginile rezultate vor fi întotdeauna mai mult decât magice! La urma urmei, scoți ceea ce ai pus sau cum mai spun eu, lucrez cu materialul clientului :D. Hai sa facem acele fotografii wow pe care alții nu le-ar îndrăzni. Aceste fotografii vor spune o poveste mai mult decât restul și vor arăta perfect curajul pe care îl aveți amândoi și personalitățile voastre!

7. Aveți încredere în mine sau în fotograful nunții voastre ales de voi

Te rog să aveți încredere în noi, la urma urmei, este posibil să fi petrecut ore întregi căutând prin cantități uriașe de lucrări fotografice pentru a mă  găsi pe mine și, în cele din urmă, m-ați rezervat pentru că ți-a plăcut munca mea.

Așa că ai încredere în judecata noastră. Uneori, ideile sau lucrurile pe care ți le cer să le faci pot părea puțin ciudate și poți părea puțin prostesc, dar rezultatul în cameră este o scenă total diferită. Ne-ați văzut portofoliul și ce pot face și ne-ați rezervat din acest motiv.

Te rog să nu trimiteți o listă de imagini Pinterest și să îmi cereți să recreem Soarele spaniol din ținuturile înalte ale Scoției… În orice caz, oferiți-mi idei de imagini pe care le-ați dori, dar fiți realiști în ideile dvs., aveți încredere în creativitatea noastră (a mea sau a fotografului ales) și mergeți doar cu aceasta!

Rezultatele vor merita!

    8. Planificați suficient timp!

Nunțile sunt întotdeauna în întârziere dintr-un motiv sau altul. Când planificați, acordați fiecărei secțiuni a zilei 15-30 de minute suplimentare pentru întârzieri  Aceasta înseamnă că, dacă ceva se întârzie , ar trebui să fie totul ok și să revii la program. Locația și fotograful tău te vor adora pentru asta!

    9. BUCURATI-VA!

La sfârșitul zilei, ai o zi de nuntă, nu de ședință foto! Un fotograf bun va putea obține imagini uimitoare într-o fereastră scurtă de timp, dar numai dacă faceți parte din ele și vă bucurați de ziua pe care ați creat-o. Sunt aici să vă ajut și să vă documentez ziua. Îmi doresc fotografii care să dureze peste generații cu fotografii naturale din ziua voastră. Fie că este vorba de vărsarea unei mici lacrimi sau de râsul din burtă cu persoana cea mai iubit, vreau să surprind aceste amintiri în care uitați de mine, fotograful, magicianul amintirilor minunate.

Sunt 9 (noua) fiindcă am descoperit ca iubesc numele impare, am 3 copiii, :D. Sper ca aceste articol sa fie o parte din ajutorul meu sa vezi magia și frumusețea din viata ta! #magialuiPaul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suna acum!